GAILTAL 2007

V pořadí již patnáctý Exod se koná opět v Rakousku, v zemi magorů jak naznačil náš ministr zahraničí. Pokud člověk sleduje místní politická prohlášení, dá mu jistě za pravdu. Ale já jsem se během svých mnoha cest do této země setkával téměř výhradně s milými lidmi.

Jako místo základny bylo tentokrát vybráno údolí Gailtal, které leží na jihu Rakouska na samé hranici s Itálií. Z Brna to není daleko a proto se od veteriny odjíždí až téměř dopoledne, v 7 ráno. Tomáš si vzal sebou Drahušku, Filip opět sólo neboť se mu Zuzanka stará o synka a nosí dalšího. Dvořáci absentují, protože malý čerstvý Lukášek (hezký jméno) dostal z pochopitelných důvodů přednost. A je tu konečně po mnoha letech i Priska, i když náramně odřená ze souboje s velkým psem, ktorý ju vraj takmer zožral. Ozaj.

Cesta skutečně není dlouhá. Řidič má zdá se dostatečné zásoby piva a tak můžeme být klidní. Campujeme v campu Max v obci Presseggen nedaleko jezera Presseggersee. Ještě než odtáhnul předchozí turnus si zabereme s Galodovic rodinkou stany vedle sebe a jdeme se vykoupat do jezera. Voda teplá jak kafe, ale po dni v autobusu velmi osvěžující.

Neděle - 22.7.2007