Jeseníky 2021

Covidová pauza nám znemožnila tři akce, takže se setkáváme až na podzim 2021, potřetí v Koutech nad Desnou. Nejen v oblíbené chatě Domeček, ale i v blízkém luxusním apartmánu. Je nás už prostě moc. Posuďte sami: Neuhäserovi 6ks, Dvořákovi, po dlouhé době komplet, 4 ks, my též komplet 4 ks, Děčín tradičně 2 ks, k tomu Marta, Sylva, Eva a Jana. Dvacet nás snad ještě nikdy nebylo

Odchod na pivo a večeři do baru Lyžárna je individuální, protože se sjíždíme jak švábi na pivo. V hospodě už sedí Tomáš s Drahuškou a popíjejí minimálně třetí pivo. Záhy přijíždějí Neuhäserovi, takže jsme všichni.

Večení debata probíhá pod parožím a Filip záhy usíná. Některé věci jsou zkrátka konstatní.

Bar Lyžárna v Koutech

Šerák

Zatímco většina z nás se ráno pomalu trousí z ubikací, disciplinovaní Neuhäuserovi již stojí v pozoru na cestě.

Na Červenohorské sedlo se tentokrát všichni dopravíme tzv. na zbabělce, neboli autobusem.

Na sedle tentokrát úplně mrtvo není, poletuje tam vrtulník a přenáší nějaký materiál, což nás inspiruje k tomu, že bychom si mohli též naložit nějaký materiál, i odebereme se do hospody.

Na žádost některých přespolních tentokrát nejdeme přes Vřesovou studánku, ale přes Červenou horu (1333 m) s vyhlídkovým skaliskem. Viditelnost docela dobrá.

Trasy:

Sobota 26. 10. 2019: Velké Karlovice, Leskové, Pod javorem - Milanova studánka - necestou hřeben - Lemešná - Kasárne, horský hotel Fran - Veľký Javorník (1071 m) - Stratenec - Bukovina - Příschlop - Javorníček - Pluskovec (21,6 km)

Neděle 27. 10. 2019: Velké Karlovice, Leskové, Pod javorem - Beskydek (953 m) - Pramen Vsetínské Bečvy - Súkenická - Třeštík - Vysoká (1024 m) - Benešky - Kotlová - Soláň (17,5 km)

Pondělí 28.10. 2019: Nový Hrozenkov, Vranča - Kohútka - Portáš - Malý Javorník (1019 m) - Bukovina - Příschlop - Javorníček - Pluskovec (17,5 km)