Cortina 2013

Do Cortiny jezdím rád. Na jiná místa v horách taky jezdím rád, ale do té Cortiny tak nějak radąi. Mám ji spojenou se sluncem a věncem hor okolo, do kterých se vľdy rád vracím.

Po třech letech se konečně nejede přes hlavní město, a tak jsou naąi čeątí bratři (sestra Drahuąka z rodinných důvodů vynechává) nuceni zase jednou přijet k nám do srdce Moravy. Protoľe jsme je nechtěli tahat do profláknuté La Botte, provedli jsme s Luckou průzkum bojem alternativních hospod. Tedy vlastně jenom jedné, která se nám zalíbila hned napoprvé. Sezvali jsme tedy kamarády jedoucí i nejedoucí do Klubu cestovatelů. Je to blíľ k veterině a výrazně lepąí.

Nová není letos jenom hospoda, ale i dvojice vedoucích 4. turnusu. Pavel povýąil na vedoucího hlavního a doplnil ho Čenda Janků. Od začátku je vidět, ľe oboje není ąpatná volba. Cesta přes Vídeň, Semmering a Lienz, v Cortině jsme kolem půl ąesté. V campu Rocchetta jsem předtím jiľ několikrát byl, navíc funguje i pizzerka v recepci protějąího campu, takľe to bylo taky v pohodě. Filip vybral stan "O" a po nezbytném zahnízdění jsme se odebrali do oné pizzerky. Pizza a víno výborné, ceny příjemné. Po návratu se Filip ostříľím zrakem rozhlédnul po campu a zjistil, ľe poněkud odlehlý nový stan je zřejmě obydlen pouze jednou osobou, a to Zuzkou. Bez nějakého dlouhého vyptávání uchopil spacák a přesunul si k ní loľe, coľ mě s Tomáąem velmi potěąilo a Sylvu nesmírně překvapilo.

Mě zas překvapilo, kolik je v Dolomitech koncem července sněhu. To jsem tam jeątě nezaľil. Večer jsme důkladně zasvětili stan "O", v noci přiąla bouřka, během níľ mi trochu nateklo do loľničky.

Sobota - 20.7. 2013